ProRail is uitgeroepen tot beste hybride werkgever 2022 Regio Utrecht in de categorie grote organisaties. Martine Atzema, manager Human Facility Management bij ProRail, nam de prijs in ontvangst. De prijs werd uitgereikt door samenwerkingsverband Goed Op Weg.

Hybride werken

In het juryrapport staat dat ProRail slim gebruik heeft gemaakt van het verplichte thuiswerken. ‘Het heeft toen het hoofdkantoor omgebouwd tot hybride kantoor. Ook hebben de werknemers de mogelijkheid gekregen om hun thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten. Er worden zelfs cursussen hybride werken aangeboden, en er is veel vrijheid en flexibiliteit.’

Martine is blij met de award, maar vult graag het juryrapport aan: “We hebben niet alleen de inrichting van De Inktpot aangepast, maar ook alle regiokantoren. Op alle locaties is een grote diversiteit ontstaan aan werkplekken. Denk aan projectruimten, vergaderruimten, stiltewerkplekken en belplekken. Voor de inrichting is gebruikgemaakt van gerecyclede materialen.”

Bij ProRail nemen we de tijd om deze nieuwe manier van manier eigen te maken.

Martine Atzema manager human facility management bij ProRail

Goed op weg

Hybride werken bij ProRail betekent een combinatie van werken op kantoor en vanuit huis. Martine: “Bij ProRail nemen we de tijd om deze nieuwe manier van werken eigen te maken. We hebben heel nadrukkelijk gezegd dat we dit ‘al doende gaan leren’. Met elkaar worden we bewust van wat werkt en niet werkt. Daarom zijn we niet van start gegaan met een gedetailleerde set regels, maar een aantal basisafspraken. Daarvoor hebben we ons laten leiden door wetenschappelijk onderzoek bij nationale en internationale ondernemingen.”

Goed Op Weg is een samenwerkingsverband, bestaande uit de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur & Rijkswaterstaat. Zij hebben de handen ineen geslagen om, samen met het bedrijfsleven, de bereikbaarheid van regio Utrecht te verbeteren. Hybride werken is daarbij een belangrijke factor.

w

In 10 stappen naar werkpleksucces

Download direct onze whitepaper In 10 stappen naar Werkpleksucces om nóg meer te lezen over hoe je een digitale werkplek met een gouden randje inricht.