Veilig en zeker werken

Wapenen tegen cyberaanvallen en gezond werken volgens richtlijnen.

Een moderne werkplek is voorzien van maatregelen tegen phishing, ransomware en andere cybergevaren. Daarnaast moet de werkplek voldoen aan alle (AVG) eisen om bedrijfs- en persoonsinformatie op de juiste wijze te delen. Op deze pagina tref je informatie over beveiliging, regelgeving en andere werkplekgerelateerde onderwerpen die te maken hebben met veilig en zeker werken.

Veilig en zeker werken.

Welke beveiligingsmaatregelen tref je op de werkplek? En hoe zorg je voor een gezonde en veilige werkomgeving? Veilig werken draait naast technische oplossingen vooral om bewustwording. Belangrijk in een tijd waarin (ransomware) aanvallen dagelijks in het nieuws komen. Maar ook een belangrijk onderwerp voor een gezonde thuiswerkomgeving.

Wat is IaaS, PaaS en SaaS?

Wat is IaaS, PaaS en SaaS?

Bijna iedereen die digitaal werkt krijgt er mee te maken: werken in een Cloud-omgeving, en dan komen de woorden IaaS, PaaS en SaaS voorbij. Maar wat betekenen deze begrippen eigenlijk? In dit...

Lees meer
Overheid opent algoritmeregister

Overheid opent algoritmeregister

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering) heeft een register geopend met algoritmes van de overheid. Met dit register staan alle door overheden gepubliceerde...

Lees meer

Feiten & cijfers dag van het internet

Op 29 oktober is het ‘Internet Day’. Een internationale dag, waarbij stil wordt gestaan bij het ontstaan van het internet. Dat gebeurde op 29 oktober 1969. Een bijzondere dag in de geschiedenis van...

Lees meer

Maatregelen voor het voorkomen, beperken en herstellen van een ransomware-aanval

Sinds enkele jaren neemt de dreiging van ransomware wereldwijd toe. Deze kwaadaardige software kan elke organisatie treffen die niet de juiste maatregelen heeft geno- men. De laatste jaren is er een nieuwe trend zicht- baar: kwaadwillenden voeren meer gerichte ransomware-aanvallen uit, op doelwitten die een hoger losgeldbedrag kunnen betalen.

Download gratis de factsheet Ransomware

  Download de factsheet

  Ransomware

  tweefactor authenticatie

  Ook interessant om te lezen

  Persoonlijke werkplek

  Hoe richt je een digitale werkplek zó in dat die voor iedereen relevant én persoonlijk is? Op deze pagina brengen we de verschillende behoeften in kaart. Want hoe moet de digitale werkplek er bijvoorbeeld uitzien voor generatie Y? Maar ook: kies je voor flexibiliteit, en zet je alle mogelijkheden open, of laat je liever algoritmes hun werk doen om te personaliseren? En waarom is personalisatie eigenlijk van belang? Je vindt hier feiten en cijfers. 

  Werkpleksucces

  Een succesvolle werkplek is er eentje waardoor je doelgroepen effectief kunnen werken. Gepersonaliseerd, up-to-date en met belangrijke functionaliteiten. Wat zijn nou die succesfactoren? En hoe verander je als organisatie mee met veranderingen? Je vindt hier de belangrijkste functionaliteiten, meer informatie over data-integratie en personalisatie. 

  Download de factsheet

  Gebruik tweefactor authenticatie

  tweefactor authenticatie

  Accounts worden vaak beveiligd door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze techniek is al tientallen jaren in gebruik en is de meest voorkomende manier om toegang te krijgen tot een account. Vaak kiest een gebruiker voor simpele wachtwoorden die gemakkelijk te onthouden zijn. Dit maakt het eenvoudig voor kwaadwillenden om toegang te krijgen tot accounts. Wanneer een kwaadwillende toegang krijgt tot een account, kan hij zich voordoen als de eigenaar van het account en dit misbruiken. Het NCSC adviseert gebruikers om zoveel mogelijk gebruik te maken van tweefactorauthenticatie. Ook adviseert het NCSC om sterke wachtwoorden te hanteren en om een wachtwoordmanager te overwegen. Met deze technieken kan een kwaadwillende moeilijker toegang krijgen tot accounts.

  Download gratis de factsheet gebruik tweefactor authenticatie