Uit onderzoek van SD Worx blijkt dat meer dan 50% van de medewerkers onder de 35 jaar vindt dat er meer aandacht nodig is voor het digitaliseren van HR op de werkvloer.

Meer energie in digitalisatie HR

53% van de bedrijven ziet dat er meer energie wordt gestopt in het stroomlijnen van de digitalisatie van HR-processen binnen het bedrijf. Er is dus al meer aandacht voor de digitalisatie van HR. Maar toch blijft het menselijke aspect belangrijk binnen HR-gebieden, zoals: 
Onboarding  
– Recruitment 
– Exitgesprek

Digitale aanpak

Medewerkers onder de 25 jaar zijn voorstander van een digitale aanpak op de volgende HR-gebieden: 
HR-administratie (32%) 
HR-diensten (interactie met personeelsafdeling) (27%) 
Recruitmentproces (23,1%) 
Communicatie over salaris (23%) 
Monitoren van gezondheid & wellbeing (21%)

Digitalisatie én menselijke aanpak

Mark Bloem, directeur bij SD Worx Nederland, licht toe: ‘Digitalisatie van HR-processen en een menselijke aanpak hoeven elkaar niet uit te sluiten. De cijfers bevestigen dat een goede investering in beide waardevol is voor medewerkers. Werknemers willen bij een beoordeling niet alleen een score zien op een scherm, maar verwachten ook een persoonlijke toelichting. Dat geldt ook bij complexere vragen over administratie of HR-diensten. Digitalisatie brengt natuurlijk op vele vlakken een positieve impact met zich mee. Dankzij automatisering van bepaalde processen en de ondersteuning van digitale tools bied je je werknemers de kans om hun tijdsbesteding en hun talenten en vaardigheden zo optimaal mogelijk te gebruiken.’