Uit het Employee Journey Experience Onderzoek van Integron blijkt dat medewerkers van nu andere wensen en behoeften hebben. De employee experience vraagt om meer aandacht van HR. Onboarding van nieuwe medewerkers is belangrijker dan ooit. Er moet meer oog zijn voor nieuwe, bestaande en vertrekkende medewerkers. Zeker in deze tijden van personeelstekorten.

Geen goede onboarding experience 

Als we het hebben over onboarding, dan hebben we het over de eerste fase nadat een medewerker is begonnen bij een organisatie. In het onderzoek geeft 26% van de mensen aan dat het beeld wat zij hadden over de organisatie niet blijkt te kloppen. Doorgroeimogelijkheden, cultuur en werkomstandigheden zijn anders dan verwacht. De totale onboarding experience is zelfs nog slechter dan in 2021. Conclusie: werkgevers moeten aan de bak!

Digitale werkplek is dé plek

Vanuit Synigo Pulse bieden wij een hulpmiddel. Ons platform voor Social intranet, Digitale Werkplek en Data Integratie kan de basis zijn voor een fijne en effectieve onboarding van nieuwe medewerkers. Zo bevat het platform een Onboarding-module, die gesegmenteerd gericht kan worden aan alle nieuwe medewerkers. Zo kun je iemand direct wijzen op de belangrijkste informatie en documenten bijvoorbeeld. Ook het Smoelenboek is een handige feature, die ervoor zorgt dat je als nieuwe medewerker gemakkelijk andere collega’s weet te vinden. Via de evenementen-module kan iemand zich vervolgens bijvoorbeeld aanmelden voor introductiedagen of -sessies. En medewerkers kunnen zich goed inlezen over de organisatie door middel van de laatste Nieuwsberichten.

Dit artikel is een gastbijdrage van Synigo Pulse. Ben je nieuwsgierig naar het platform voor Social Intranet, Digitale Werkplek en Data Integratie? Neem gerust een kijkje op de website. Of kijk voor meer artikelen hier.