Als we het hebben over een succesvolle digitale werkplek, dan draagt die bij aan effectief samenwerken, betrokkenheid van medewerkers én locatie-onafhankelijk werken. We zetten drie functionaliteiten op een rij die zorgen voor een platform of app met een gouden kroon!

1. Personaliseren

Personaliseren van de digitale werkplek is een van de belangrijkste sleutels tot succes. Zorg dat deze functionaliteit zeker in de digitale werkplek van jouw organisatie zit. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je favoriete apps of websites een plekje te geven als medewerker. Of richt specifieke nieuwsberichten aan een doelgroep. Maak de digitale werkplek relevant voor iedereen, op zijn eigen manier.

2. Geïntegreerde applicaties

Het is daarnaast aan te raden om de belangrijkste Apps binnen jouw bedrijf te integreren in de digitale werkplek. Hoe handig zou het zijn als je één plek hebt vanwaar je bijvoorbeeld alle Office-applicaties (zoals Tasks & Outlook), maar ook het HR-systeem (zoals Afas) of CRM (zoals Dynamics365) direct kunt benaderen? Deze functionaliteit van de digitale werkplek bevordert de efficiëntie.

3. Interacties

Op nummer drie staat de functionaliteit die sociale interactie bevordert. Denk aan een feed waar medewerkers zelf dingen op kunnen delen, een verjaardagen-blokje, zodat medewerkers elkaar kunnen feliciteren. Maar ook het kunnen reageren op nieuwsberichten of projecten. En zelf input kunnen leveren via bijvoorbeeld een poll of een Yammer-bericht. Collega’s voelen zich dan gehoord.

Meer weten

Wil je meer weten? Lees dan onze andere berichten of download onze whitepaper Werkpleksucces om meer te lezen over hoe je een digitale werkplek met een gouden randje inricht.

w

In 10 stappen naar werkpleksucces

Download direct onze whitepaper In 10 stappen naar Werkpleksucces om nóg meer te lezen over hoe je een digitale werkplek met een gouden randje inricht.