Een intranet bestaat vaak uit een heleboel verschillende pagina’s. Je hebt de kennis- en informatiebank, waar antwoord wordt gegeven op vragen (hoe meld ik me ziek, waar vind ik ons logo e.a.). Maar soms heb je ook onderwerpen die tijdelijk, of voor langere periode, wat meer aandacht verdienen (nieuw beleid, wijzigingen binnen de organisatie, nieuwe koers, nieuwe branding). Je kunt gemakkelijk een ‘dossier’ of ‘ campagne’-pagina aanmaken op je intranet. Maar hoe doe je dat goed?

1. Verzamel de juiste content
Wil je bijvoorbeeld een landingspagina over jullie Duurzaamheidsbeleid maken? Verzamel dan de meest relevante content. Niet te veel, maar zeker ook niet te weinig. Zorg dat de pagina rijk gevuld is, en dat écht geinteresseerde mensen ook nog verder door kunnen lezen. Een handige vuistregel? Beantwoord in elk geval de top 3 meest gestelde vragen over het onderwerp. In dit geval waarschijnlijk:
– Wat gaat het bedrijf doen om bij te dragen aan duurzaamheid?
– Wat wordt er van mij verwacht qua duurzaamheid?
– Heb ik een eigen keuze?

2. Gebruik verschillende typen content
Wissel af qua type content. Werk met tekst, plaatjes, filmpjes, geluid, Sharepoint-links etcetera. Zo maak je de pagina levendig en interactief. De kans is zo groter dat iemand niet zo snel afhaakt. En zorg ervoor dat je de content ook regelmatig vernieuwt. Wedden dat iedereen een kijkje neemt, als je aangeeft dat er een nieuwe video van de directeur geplaatst is over Duurzaamheid – en wat er van jou verwacht wordt?

3. Structureer de content
Bedenk je: wat is het belangrijkste dat ik wil dat mensen weten van de pagina? En combineer dat met: welke informatie is interessant voor mijn doelgroep? Zet dat boven aan de pagina! Structureer de content vervolgens zo dat iemand het gemakkelijk kan scannen.

4. Personaliseer de content
Denk goed aan de verschillende typen doelgroepen binnen jouw bedrijf. Wellicht heb je te maken met leidinggevenden, die het duurzaamheidsbeleid moeten uitrollen bij hun team. Of zijn er typen functies die vaker op kantoor werken, dan andere typen. Stem je content hier op af. Toon bijvoorbeeld Duurzaamheidstips voor kantoor alleen aan de mensen die hier vaak zijn.

5. Maak de pagina zichtbaar
Zorg ervoor dat mensen de pagina goed kunnen vinden. Bijvoorbeeld met een duidelijke banner op de homepagina van je intranet.

Wil je meer informatie over werkpleksucces? Klik dan hier voor meer artikelen met tips om je digitale werkplek te verbeteren.