Je start ’s morgens je computer op en krijgt hetzelfde te zien als al je andere collega’s. Dezelfde applicaties, dezelfde informatie. Of nog erger, je start op en kijkt tegen een standaardbureaubladachtergrond terwijl je computer geduldig wacht op een commando. De moderne werkplek vraagt echt om een persoonlijke bedrijfsingang en gerichte inrichting om de medewerkers productief en goed geïnformeerd te laten werken.

Relevante informatie op je scherm

Stel je werkt op een vestiging in het westen van Nederland, dan wil je ook graag in het Nederlands worden geupdate over belangrijke informatie van jouw vestiging en afdeling en niet alleen in het Engels lezen wat er wereldwijd gebeurt. Het betrekken van mensen is een belangrijk onderdeel geworden van de werkplek. Zo wil je graag in één oogopslag zien wat voor jou werk belangrijk is: je salestarget en gerealiseerde omzet bijvoorbeeld als je bij sales zit, of het aantal gekwalificeerde leads voor marketeers. Zo zal de boekhouder weer heel andere informatie willen zien. Daarbij komt dat een boekhouder waarschijnlijk liever tabellen ziet en een marketeer liever film. Dat zit in de aard van het ‘beestje’. Content personaliseren is dus een heel belangrijk onderdeel van een goede werkplek.

Actuele informatie die belangrijk voor je is

Onlangs was ik bij een groot zorgcentrum die beschikt over 12 locaties in Nederland. Ik sprak daar eerst met iemand van HR en daarna met een thuiszorgverpleegster. Beiden hadden een compleet andere informatiebehoefte, maar ook een heel ander applicatielandschap. De thuiszorgverpleegster werkt grotendeels vanaf haar tablet en wil eigenlijk alleen maar zien wat er voor haar relevant is en heel snel naar het patientendossier komen. Daarnaast blijft ze graag op de hoogte van nieuws van haar locatie/afdeling en wat haar collega’s aan het doen zijn. De HR dame had compleet andere – meer op de interne organisatie gerichte – applicaties en vond het juist belangrijk op de hoogte te blijven van meerdere locaties en afdelingen. Een goede werkplek biedt alle mensen binnen de organisatie een omgeving waarmee je goed en snel je werk kan doen. Dat betekent dat de werkplek alleen die applicaties toont die jij nodig hebt. En geeft het de informatie die je nodig hebt om betrokken te blijven en je mogelijkheden geeft om interactief met je collega’s te communiceren. En een goede werkplek geeft je de mogelijkheden om kennis te delen, zodat je altijd snel bij de juiste informatie komt.

 

De werkplek personaliseren voor jouw bedrijf

Voor de organisatie en het ‘wij-gevoel’ is het ook belangrijk dat de werkplek een afspiegeling is van uw bedrijf. Anno 2022 willen we natuurlijk niet meer een algemene Microsoft gebrande werkplek, maar een omgeving waarin de look & feel van uw organisatie tot zijn recht komt. Een omgeving die jouw medewerkers voorziet van alles wat ze moeten weten van huisstijl, tot regels en afspraken, van corporate nieuws tot de mogelijkheid om intern informatie te delen en evenementen te delen.

Onze partners helpen u graag verder bij het personaliseren van de werkplek. Je zult versteld staan hoeveel er al kant-en-klaar kan. Kijk bijvoorbeeld eens bij OneDesk Mobile, waar de werkplek ook nog eens standaard beschikt over alle benodigde securitymaatregelen en andere faciliteiten die nodig zijn om Microsoft 365 te omarmen en maximaal te gebruiken.

 

w

Infographic 5 Pro's van de persoonlijke digitale werkplek

Download direct onze infographic 5 Pro's van de persoonlijke digitale werkplek om nog meer te leren over de personalisatie van een digitale werkplek.