De afgelopen jaren is de manier van samenwerken sterk veranderd. We werken vaker digitaal. En apps zoals Teams en Slack zijn veelvuldig in gebruik. Toch blijven we behoefte hebben aan fysiek contact. Voor veel bedrijven was de omschakeling naar de nieuwe manier van samenwerken – locatie-onafhankelijk – groot. Met een technische ‘inhaalslag’ tot gevolg. Hoe zorg je er de komende jaren voor dat je altijd mee kunt groeien met verandering? Met deze tips ben je ‘fit for future’. Zo verander je makkelijk mee met je doelgroep!

1. Kies voor volledigheid

Door veel grote bedrijven werd altijd gedacht dat een custom gebouwde digitale werkplek nodig was. Vanwege de complexiteit van het bedrijf. Toch hoor je vaak dat juist deze bedrijven hierop terugkomen. Het zelf blijven ontwikkelen van nieuwe toepassingen kost veel tijd en energie. En wordt vaak vanwege andere prioriteiten te laat uitgevoerd. De technologie heeft echter niet stilgezeten en er zijn veel aanbieders bijgekomen. Verdiep je eens in standaard software voor de digitale werkplek en sociaal intranet. Kijk naar jouw doelgroep, de huidige functionaliteiten, maar ga ook in gesprek over de roadmap van de aanbieder. Ontwikkelt jouw leverancier mee, en is die bereid om te luisteren naar de suggesties uit jouw bedrijf? Dat biedt een hoop voordelen om in de toekomst snel te kunnen schakelen bij nieuwe wensen.

2. Wat aandacht krijgt, groeit!

Iedereen kent deze uitspraak. Toch is het intranet of de digitale werkplek in veel bedrijven een ondergeschoven kindje. De verantwoordelijkheid ligt vaak zowel bij ICT, Communicatie als HRM, waardoor niemand zich er echt verantwoordelijk voor voelt. Tip twee is dan ook: wijs een Product Owner aan en stel een Projectgroep samen. De Product Owner is iemand die regelmatig in gesprek gaat met de verschillende doelgroepen. Over hoe ze de digitale werkplek gebruiken en welke wensen er zijn. Iemand die de mogelijkheden kent en zelf aan de knoppen kan zitten. Maar ook een ambassadeur is en de rest van de projectgroep meetrekt in vernieuwing en verbetering.

3. Topprioriteit

Het aanstellen van een Product Owner en Projectgroep is één. Maar deze mensen ook vrijmaken om hieraan te kunnen werken is een tweede. Dit begint met dat de directie overtuigd moet zijn van de voordelen van een goed ingerichte digitale werkplek. Zoals effectief samenwerken, tijdswinst, betrokken medewerkers en meer. Zet deze onderwerpen bij de top op de agenda, om de kans op een succesvolle digitale werkplek te verdubbelen.

Download whitepaper
Wil je meer lezen? Download direct onze whitepaper In 10 stappen naar werkpleksucces hieronder.

w

In 10 stappen naar werkpleksucces

Download direct onze whitepaper In 10 stappen naar Werkpleksucces om nóg meer te lezen over hoe je een digitale werkplek met een gouden randje inricht.